Morsning å´Velkåmmen till "Smulans" hörna!

Här kommer Gunnar "Smulan" Elmborn fortlöpande och tills vidare hålla låda

                          Foto C H Althén 2002-03-22

Vem är "Smulan"?

"Smulan" förekom i Radio Stockholm 1983/84 och berättade bl a de klassiska sagorna, Snövit, Törnrosa, Hans och Greta m fl på sitt oefterhärmliga sätt. Varje morgon, klockan 7.35, under sju månader körde han en snutt med storys och betraktelser över livet. Han var även med i TV-programmet Razzel där han berättade sagorna.

En besökare skrev i min gästbok och frågade om jag visste var man kunde få tag på sagorna. Jag letade på nätet, jag kontaktade Sveriges Radio, men jag fick inget napp. 

Eftersom min kompis Kerstin, som hjälpte mig att komma ihåg och samla slanguttrycken, kunde tipsa mig om både smeknamnet och hans yrke, taxichaffis, så kontaktade jag Taxi Stockholm och där fick jag minsann napp. Jag fick hans telefonnummer och slog en signal och vi bestämde ett möte. Vi bor bägge två på Söder, han på samma gata och några portar ifrån där jag bodde som barn på 40-talet. Så det blev en nostalgitripp när jag besökte "Smulan".

Det visade sig att "Smulan" hade sagorna inspelade på kassett och det var en höjdare att återigen få lyssna på dem. Fr o m 25/11 -08 har han dem på CD. Dessutom var han så bussig så att han skrev ner en story som jag fick för att lägga ut på min sida. Vi har nu fått en så bra kontakt att han har lovat att skriva ner fler storys som han lägger in i sin hörna, han har nämligen blivit "inneboende" på min hemsida, Leonis Slanglexikon.

Om någon är intresserad av att köpa en CD med sagorna, att få ett tal eller limerick skriven till någon högtidsdag, eller kanske få litet "tankenötter" konstruerade till firma- eller den privata festen, maila ditt namn och telefonnummer till mig så lämnar jag vidare till "Smulan" som själv får ringa upp eventuella intressenter..

© Monica B Jakobsson 17 mars 2002